Coober Pedy, Uluru & Kata Tjuta + Kings Canyon - Reisverslag uit Alice Springs, Australië van Anne-Mieke Steeghs - WaarBenJij.nu Coober Pedy, Uluru & Kata Tjuta + Kings Canyon - Reisverslag uit Alice Springs, Australië van Anne-Mieke Steeghs - WaarBenJij.nu

Coober Pedy, Uluru & Kata Tjuta + Kings Canyon

Door: webmaster

Blijf op de hoogte en volg Anne-Mieke

23 Oktober 2010 | Australië, Alice Springs

Hoi allemaal,

Weer een snel warrig verhaaltje, want we hebben weer zoveel grandioze avonturen meegemaakt, geweldig gewoon. Vanuit Port Augusta zijn we naar Coober Pedy gereden, de Opaal hoofdstad in de wereld. Omdat het hier ’s zomers 60+ kan worden en ’s winters heel koud is dit dorp gevestigd onder de grond in de oude mijnen. Heel apart midden in de woestijn ineens zo’n dorp. Erg leuk de geschiedenis van dit opaaldorp gehoord te hebben. Verder hebben we hier maanlandschap gezien, en de zonsondergang bij de Breakaways, erg mooi! Wat we trouwens apart vonden was dat we dachten dat de woestijn zand en bruin zou kijken, nou ik kan jullie vertellen het kijkt hartstikke groen. Nu is dat vrij uniek omdat hier veel meer regen gevallen is dan normaal. Voor de verandering een keer niet als wij er zijn, eindelijk het zit ons mee, strak blauwe luchten!
Na Coober Pedy werd een droom werkelijkheid, eindelijk arriveerden we bij de Uluru/Ayers Rock, het rode hart van Australië, wat een indruk maakt het als je deze immens grote zandrots zo in de vlakke wereld. Hier is ook echt een plek waar de Aboriginals nog leven op een goede manier, mooi van hun cultuur te leven. Het Uluru-Kata Tjuta National park in ook 1 van de weinige dingen die voor zowel de natuur als cultuur op de werelderfgoedlijst staan. Bij de Uluru hebben we zowel de zonsondergang als opgang gezien, werkelijk waar geweldig! Voor de zonsopgang hadden we heel wat over door om 5.00 uur onze wekker te zetten. Het klopt inderdaad wel een beetje dat een dag soms te weinig uren telt voor ons programma. De dag van de zonsopgang hebben we een wandeling om de Uluru heen gedaan en zijn we ’s middags naar Kata Tjuta (Many Heads)/Olga’s gegaan, dit zijn 36 zandrotsen waarvan de hoogste hoger is dan Uluru. Ook hier hebben we de zonsondergang gezien, prachtig om de kleur net als bij de Uluru per minuut te zien veranderen, echt niet beschrijven wat voor een indruk!
Dit is zeker weten net als het Great Barrier Reef het hoogtepunt van Australië.
Ohja, de Japanners spannen toch overal op de wereld te kroon met de manier van foto’s maken, overal verzinnen ze wat. We leken zelf net beroemdheden met het koken in onze camper, aangezien ze ons zo interessant vonden (zoals over het algemeen wel veel mensen veel interesse hebben in onze camper). Maar ook qua kleding winnen de Japanners, echt grappig!
Na deze prachtdagen ging de reis snel verder naar Kings Canyon en het Watarrka National park, Annemieke en ik hebben hier om 15.30 uur ’s middags de Kings Canyon Rim Walk gedaan, 6 km met het eerste stuk echt een hoge graad van moeilijkheid, cq klimmen. Dit is ook de reden waarom Sanne onder bleef, maar echt geweldig die wandeling zo hoog door te rotsen en wat een uitzichten, niet te beschrijven! Het tijdstip typ ik erbij omdat het toen nog zo warm was (33 graden) en onze cowboyhoed goed van pas kwam ter bescherming tegen de zon/hitte. Halverwege kwamen we bij de Garden of Eden, nou echt geweldig zo’n oase in de woestijn, echt onbeschrijflijke geweldige dagen qua indrukken!
Vandaag zijn we in Alice Springs aangekomen, wat hier opvalt is dat de Aboriginals hier veel mindere mensen zijn als bij de Uluru, hier zijn het meer zwervers en een beetje ongure mensen. Ik zou hier niet graag alleen over straat willen lopen, dat hoeft dan ook gelukkig niet.
We hebben wel een beetje pech met onze camper, onze niet hervulbare gasfles is leeg en we kunnen hier nergens een goede maat nieuwe vinden, en onze koelkast doet het ook niet meer. Niet zo prettig met de hoge temperaturen hier.
Vanavond hebben we trouwens eens luxe uitgegeten, erg lekker! De reden was dat we toch wel een keer nieuwsgierig waren naar kangaroe vlees. Wat we uiteindelijk gegeten hebben is krokodil, emoe, kameel, buffel en kangaroe. Alles was erg lekker, de laatste 3 had iets weg van biefstuk, de krokodil vond ik vrij smakeloos en de emoe was een worstje en zo smaakte het ook wel. Aparte ervaring, maar wel erg lekker. Morgen gaan we met een toer naar Palm Valley, weer een dagje niet koken.
Verder hebben we met Pleun en Ireen (uit Nederland) afgesproken, dus we hebben weer heel veel zin in onze volgende avonturen. Helaas dit keer geen foto’s (en ze zijn zo mooi :)), maar het werkte even niet mee! Dus die houden jullie tegoed!
Ik geloof dat wij de zomer weer echt bereikt hebben en dat jullie echt in de herfst zitten, ik zou zeggen genietse van de herfst! Wij doen dat hier in ieder geval wel van al onze prachtavonturen!

Veel liefs,
Anne-Mieke

Voor foto's klik de volgende link:

• 23 Oktober 2010 - 15:17

Nel Oet De Kroenenbe:

Aha jullie zitten in "bekend"gebied. Ik snap hartstikke wat je nu meemaakt en voeld. Alle beelden van het hart van Australie komen weer bij me op. Wat een beleving, he ! Dit moet je met eigen ogen gezien hebben, nietwaar? Anne-mieke blijf knippen zodat ik straks samen met jou nog 's terug mag kijken.Hoe mooi kan deze aardbol zijn !! Geniet met iedere vezel die je in je lijf hebt...

• 23 Oktober 2010 - 17:14

Paul:

Hoi, Hoe was het kangoeroevlees? Leuke Japanners dat ze jullie op de foto zetten:P haha Fijne reis bijna vertrekt de reis naar Nieuw Zeeland!

Groetjes Paul

• 23 Oktober 2010 - 17:37

Meike:

He Anne-Mieke!

Klinkt allemaal heel leuk daar Down Under!!! Ik ben jaloers op jullie. Hoorde van Ireen ook dat jullie hun morgen zien, leuk :) Heel veel plezier!!!

xx Meike

• 23 Oktober 2010 - 20:16

Uncle Theodoor:

Helaas voor jullie kan ik de dag niet langer dan 24 uur maken. Is overigens niet erg. Als je alle of in ieder geval veel momenten vastlegt op de foto dan kun je straks in het "koude" Nederland alles op je gemak herbeleven. Voordeel is dat je dan nog in Australië waant, dus nog het vakantiegevoel kunt beleven. Anne-Mieke, je kunt alles zo goed beschrijven dat ik het voor me zie. Dus... het volgens verslag zie ik zoals gebruikelijk met belangstelling tegemoet. Met de kleinkinderen is alles goed. Mik groeit als kool. Groetjes ook van Aunt Caroline

• 24 Oktober 2010 - 10:37

Toos Steeghs:

Ha Anne-Mieke,
    Prachtig wat jullie de afgelopen week weer allemaal gezien en beleefd hebben.
    Even een reactie op je reisverslag van Canberra.
    Hierbij staat een reactie van Sate en Tina Oostra, waarvan ik aanneem dat dit de mensen zijn die jullie van goede adviezen hebben voorzien voor het vervolg van jullie reis.
    Ik hoop dat zij deze reactie van ons ook lezen.
    Sake en Tina, vanuit Oirlo willen wij jullie hiervoor bedanken. Ontzettend aardig dat jullie 3 wildvreemde meiden op zo'n geweldige manier hebben ontvangen en geholpen.
    Groeten uit Oirlo,
    Jan en Toos Steeghs

• 24 Oktober 2010 - 17:12

Harry Steeghs:

Mooi te lezen dat jullie `t leuk hebben daar.Nu zien jullie ook de uitgestrektheid van dat mooie Australie en geplande steden zoals Canberra.
    Geniet ervan dames en de groeten aan die ugly aussies