Canberra, Great Ocean Road & Grampians
Door: webmaster
Blijf op de hoogte en volg Anne-Mieke
18 Oktober 2010 | Australië, Port Augusta
Even een snelle update van onze vele nieuwe avonturen. Vanaf Sydney zijn we vorige week dinsdag met onze Jucy camper vertrokken, op weg naar uiteindelijke Uluru/Alice Springs in het midden van het land, een ontzettend lange reis zoals jullie misschien kunnen voorstellen.
Tot nu toe bevalt het links rijden in ieder geval aardig goed, altijd fijn! De auto zelf is comfortabel, maar dat is ook wel nodig met deze afstanden. Ikzelf heb o.a. in de Sydney en Melbourne gereden, ging goed, alleen dacht ik midden in Sydney wel even, oh nee waar bevinden we ons nu, haha!}
Vanuit Sydney zijn we via het Olympische park naar Canberra gereden, de hoofdstad van dit prachtland. Hier hebben we het echtpaar (Rein en Lien) dat we op onze heenvlucht ontmoet hebben opgezocht, wat een ontzettend lieve mensen waren zij. :) We hebben ze helemaal overvallen met ons bezoek dinsdagavond, want we zouden ze eigenlijk pas woensdag ontmoeten. We hebben 2 nachtjes bij hen doorgebracht en ze hebben ons werkelijk heel Canberra laten zien, erg leuk te horen wat ze overal bij te vertellen hebben.
In Canberra hebben we het nieuwe en oude parlementhouse bezocht, in dezelfde stijl als het Engelse parlementhouse met het senaat (rood) en the house of representatives (groen). Verder zijn we langs alle ambassades gereden en even een voet op Nederlandse bodem gezet, ja dat kan ook hier. ‘s Middags hebben we het oorlogsmuseum bezocht en Regatta Point met allerlei dingen over de stad Canberra. Ook zijn we naar de St. John Church geweest, als Queen Elisabeth hierheen komt brengt ze deze kerk vaak een bezoek. In Canberra hebben we van vrienden van Rein en Lien die ook heel wat door Australie gereisd hebben nog zinvolle tips voor het vervolg van onze reisplanning gekregen.
Vanuit Canberra zijn we donderdag naar Melbourne gereden, om vrijdag Melbourne te bezoeken. Dat was wat we dachten, maar het weer was zo slecht dat we maar besloten hebben door te rijden naar de Great Ocean Road, echt wat een mooie route. Geweldig hier te rijden, echt nog nooit zo’n mooie weg gereden. :) We hebben hier diverse stops gemaakt, zoals de kangeroes in Anglesea op de golfbaan, de Split point lighthouse (vuurtoren) de Erskine waterfalls, een wandeling voor koala’s en ja we hebben er weer 3 gespot. Verder hebben we een korte wandeling door Maist rest rainforest gedaan en de Cape Otway lightstation. We hebben de Otway Fly Tree Top walk gedaan, door de boomtoppen van de hoge eucalyptusbomen, geweldig! De laatste stop waren de 12 apostelen, eigenlijk het enige wat ikzelf in aanloop van de Great Ocean Road kende. Erg mooie zandrotsen in de oceaan, die in de loop der jaren steeds verder vergaan. Vandaar dat er nu ook nog maar 7 apostelen over zijn. Het waren geweldige dagen, alleen wat hebben wij het koud gehad! Het was sowieso guur, maar dan regende het ook nog veel en harde wind. Ik las ergens dat bij de ocean road het weer heel erg extreme kon wisselen, dat hebben we dan ook meegemaakt. Van een helemaal blauwe lucht tot 5 minuten later een heerlijke regenbui. Vanwege de kou hebben we 1 nacht onze camper maar gelaten voor wat het was en een hostel genomen, heerlijk voor ons zelf, want we waren de enige gasten.
Gisteren hebben we nog de Londen Brigde bezocht, die net als de apostelen afgesleten is door de oceaan, nl in 1990 is 1 boog van de brug (het gat tussen land en de andere boog) in de oceaan vergaan. Onze weg hebben we via het Grampians National Park vervolgd. Hier hebben we een korte wandeling bij Piccaninny gedaan, net zoals bij de Balconies. Mooie flora hier met prachtige bloemen, soort van mini orchideetjes. De laatste stop in de Grampians waren de Mackenzie watervallen, wederom prachtig. Gelukkig is het de hele dag droog gebleven.
Vandaag hebben we alleen auto gezien, zo meteen nog even op zoek naar een camping om morgen een hele trip naar Cooper Pedy te maken van bijna 600 km. De km zijn niet te vergelijken met die in Europa, omdat het veel trager rijdt. Zo is de maximum snelheid op de snelweg 110 km.
Het verhaal is een beetje onsamenhangend, want ik heb het erg snel in de bieb van Port Augusta getypt, maar we hebben op dit moment heel weinig internetmogelijkheden. Dus veel leesplezier!
Veel liefs,
Anne-Mieke
Voor foto’s zie de volgende link:http://www.mijnalbum.nl/Album=NLFZIOHF
P.s. Het tijdverschil is nu 9,5 uur tijdelijk geloof ik!
18 Oktober 2010 - 07:22
Lilian:
Ha megje!
Wat een avonturen zeg en wat een leuke verhalen! Het zien van wilde koala's lijkt me echt heel mooi.
Succes met de volgende trip en ben benieuwd naar je volgende verhaal.
Liefs Lilian -
18 Oktober 2010 - 07:23
Toos Steeghs:
Ha,
Meteen een reactie uit Oirlo. Mooie foto's, zeker van die uil. Die is nu toch onderweg naar Oirlo, neem ik aan? Hopelijk gaan jullie beter weer tegemoet op jullie reis naar Alice Springs.
Groetjes uit het Oelderse land, mam en pap -
18 Oktober 2010 - 09:44
Ilse:
Hee Meid,
Wat een verhaal en avonturen weer.
heel veel plezier met je volgende trip.
geniet er van.!
Groetjes Ilse -
19 Oktober 2010 - 15:47
Sandra:
ha meid..
Wat een leuk verhaal om weer te lezen, en wat een avontuur maak je mee. En wilde koala`s gezien lijkt mij mooi om te zien. Veel plezier met je volgende trip.
Groetjes Sandra -
20 Oktober 2010 - 10:06
Uncle Theodoor:
Druk, druk, druk... of niet Anne-Mieke. Als ik je verslag zo lees lijkt het of een dag te weinig uren telt om alles wat je ziet of wilt zien in je op te nemen. Geniet lekker van je reis en we zien met belangstelling uit naar je volgende reisverslag en foto's. Groetjes ook van Aunt Caroline -
20 Oktober 2010 - 15:58
Nel Oet De Kroenenbe:
Heyyyy, alles loopt gesmeerd zo te lezen. En nu de lange weg naar Alice Spring... Ik kwam erachter dat ik nog wat achter liep met lezen en foto's bekijken. Ik zal er maar niets meer over zeggen want ik val in herhaling. Een feest van herkenning.... -
22 Oktober 2010 - 09:04
Sake En Tina Oostra:
Hoi leuke meisjes uit het zuiden van Nederland die ons even vluchtig kwamen opzoeken hier in Canberra.Geweldig dat jullie al zover gevorderd zijn en zo genieten van ons mooie land ondanks dat het weer soms niet meezit.zoals beloofd volgen we jullie op de voet en weten zeker dat het weer zal opknappen en dat jullie verrast zullen opkijken van het rode centrum "Uluru" op tijd tanken en genieten dames is ons advies . En goed op elkaar passen veel plezier en een prachtige vakantie Sake en Tineke