Palm Valley+Flinders Range+PhillipIsland+Melbourne
Door: webmaster
Blijf op de hoogte en volg Anne-Mieke
31 Oktober 2010 | Australië, Melbourne
Dank jullie wel voor de leuke reacties/mailtjes! Leuk om te lezen, zo weet ik ook een klein beetje hoe het daar bij jullie is/gaat! :) Dit is alweer het allerlaatste verhaaltje uit dit geweldige land, snik, snik! Morgenmiddag (voor jullie vroeg in de ochtend) vliegen we nl naar Auckland in Nieuw-Zeeland.
Om weer te gaan met mijn verslag waar ik gebleven was in Alice Springs is bij Palm Valley. Hier gingen we met een 4WD bus cq truck heen, was ook wel nodig aangezien we over rotsen moesten rijden. Dachten we op Fraser Island door elkaar geschud te worden, nou op rotsen ga je helemaal op en neer, net een kermisattractie, haha! Maar goed dat we alledrie geen last van wagenziekte hebben.
Palm Valley was erg mooi, ik bedoel palmbomen is niet iets wat je in de woestijn verwacht, toch lag hier een prachtige oase met hele bijzondere palmbomen. De cycad is een palm die stamt uit het dinosauriër tijdperk, nou waar op de wereld vind je dat nog, Jurrasic Park zoals de gids zei! De cycads die op dit moment groeien zijn ook erg oud, nl tussen de 150-300 jaar. Verder stond hier de Red Cabbage Palm, die is als hij klein is rood, ook bijzonder dus. Pap, weet wat we hier ook groeide, de Australische wilde tomaat. Weet jullie wat voor een kleur deze tomaat had? Paars, grappig he! Eens een keer wat anders dan alle rode tomaten, alleen was hij niet zonder meer eetbaar. ’s Avonds hadden we met Pleun en Ireen (2 ex-studiegenoten uit Nijmegen) afgesproken in Alice Springs. We hebben met hen een hapje gegeten en een gezellig avondje gehad, was erg gezellig. Leek voor mijn gevoel net of we in Nederland zaten.
De rest van de week hebben we veel reisdagen gehad en veel tijd in ons huis op wielen cq onze lieftallige Jucy doorgebracht. Erg boeiend rijden door de woestijn, rechte weg met soms een keer een tegenligger, erg slaapverwekkend! Ohja, gelukkig zaten we in de auto dus erg was het niet echt maar we maken het maar weer mee, regen in de woestijn, wie verzint het ook, haha!
In onze terugreis naar Melbourne hebben we nog een leuke stop bij het Flinders Range National Park gemaakt waar we een mooie wandeling gemaakt hebben. De reis daarna was nog leuker, met mooie paarse bloemen over de heuvels en wilde emoes! Erg vet! Verder hadden we voor het eerst levende kangaroes op de weg zitten, de andere hebben we zo her en der gezien als we ergens waren of heel veel dood langs de weg, geen pretje! Ohja, we zijn ook nog betrapt! We zijn nl heel sneaky op de campings want we komen altijd maar met 2 personen, ahum! Alleen ging ons dit bijna mis, totdat me de smoes inviel dat een van ons een vriendin was die bij ons bezoek was en in zelf in Mildura onderdak had. De dag erna werden we weer bijna gesnapt, Sanne lag achterin verscholen terwijl ik de klep openmaakte omdat de campingbeheerder even naar onze gasaansluiting wilde kijken of hij ons kon helpen met een gasfles, dan krijg je het wel even warm!
We liepen een dag voor op ons reisschema wat goed uitkwam qua weer, aangezien het vrijdag nog super weer was zijn we donderdagavond tot aan Phillip Island doorgereden. ’s Avonds zijn we hier naar de pinguïn parade geweest op het strand. Super cool, na zonsondergang komen de ‘ little penguin’ uit de zee en waggelen ze in groepen over het strand de duinen in. Je kunt dit fenomeen bekijken op tribunes op het strand en je mag geen foto’s maken omdat dit de wilde beestjes afschrikt. We hebben ze echt van dichtbij voorbij zien komen prachtig! Op de terugweg naar de auto hoorden we de kuikens die achterblijven in de duinen piepen om hun papa en mama, apart geluid!
Vrijdag hebben we opnieuw een bezoek aan Phillip Island gebracht, eerst om 12.00 uur het voren van de pelikanen bekeken en daarna door naar het Nobbies center, ik zou zeggen kijk de foto’s en zoek de zeehond/rob geen idee wat het uiteindelijk was. Beter dan de foto konden we het beest zelf ook niet spotten. Daarna gingen we eigenlijk voor gratis chocola naar the chocolate factory, alleen hadden we daar een probleem! Een kromme autosleutel was het euvel en we konden niks meer met de auto. Dit werd een middagje wachten in de zon, Sanne bij de auto aangezien deze niet op slot kon en Annemieke en ik bij het Infocenter aan de overkant van de weg. We hadden de middag anders gepland, maar na uiteindelijk 3 uur was de slotenmaker geweest,w aren we een nieuwe autosleutel rijker en werd de slotenmaker de held van de dag om ook nog de koelkast de fixen. Hier was een stop gesprongen en aangezien wij drie elektriciens zijn wisten we hier zelf uiteraard alles van.
Het weekend hebben we Melbourne maar aangedaan, aangezien het 2 weken geleden zo hard regende dat we verder gingen. Helaas was het weer nu niet veel beter, met name gisteren goot het er werkelijk uit! Het zit ons niet mee met het weer. Veel mensen waren hier gisteren compleet in galaoutfit aangezien dit hier een vrij weekend is en hier dinsdag de Melbourne Cup (paardenraces) plaatsvindt. Grappig om al de opgedirkte mensen te bekijken. In Melbourne is het Flinders Street Station erg mooi om te zien, daarna zijn we naar de Rod Laver Arena (Australian Open) gelopen, ik heb hier een rondleiding gedaan omdat me dat echt interessant leek. Sanne en Annemieke vinden dit niet zo interessant dus dan is het zonde van het geld. Ik vond het echt de moeite, ben door de kleedkamers gelopen (die er redelijk ouderwets uitzagen) waar iedereen gezamenlijk zit, heb de kluisjes van Federer en Nadal gezien die ze daar gebruiken. Verder het doek waar het laatste persmomentje voor de wedstrijd plaatsvindt, de originele trofeeën en uiteraard de Arena zelf. Helaas mocht ik hier niet in vanwege een concert, maar toch kreeg ik een goed beeld. Ik ben blij dat ik de rondleiding gedaan heb.
De rest van de middag plensde het zo hard dat er werkelijk geen lol meer aan was.
Vanmorgen hebben we na bijna 8000 km in net geen 3 weken afscheid genomen van onze Jucy campervan. We hebben er veel vrijheid door gehad, maar het is nu ook wel weer lekker om weer fijn in een hostel te zitten. Vanaf dinsdag gaat de reis verder in Nieuw-Zeeland, we zijn erg benieuwd naar onze nieuwe avonturen!
Voor de Rowwen Heze gangers, heel veel plezier en gedraag jullie! Mocht ik er niet meer aan denken ook al vast veel plezier in Mestreech bij 11-11! Enjoy! Ik ben benieuwd naar de avonturen!
Liefs,
Anne-Mieke
Ps. Voor foto’s Uluru/Olga’s zie het vorige verhaal en voor nieuwe foto’s check de volgende link:
31 Oktober 2010 - 09:48
Toos Steeghs:
Hoi Anne-Mieke,
Weer leuk om je even gezien te hebben en ook met je te kunnen praten. Je zussen en vader vonden het ook leuk.
Jammer voor je dat Peter-Jan er niet was. Wij zijn weer een beetje op de hoogte van jouw avonturen daar en jij hebt weer een beetje gehoord wat er hier allemaal gebeurt.
Namens ons allemaal een goede oversteek naar Nieuw-Zeeland en veel plezier.
Tot horens,
Groetjes uit het Oelderse land,
mam, pap, Lieneke, Silke en Peter-Jan
31 Oktober 2010 - 10:46
Marieke:
Haa Anne-Mieke!
Leuk je verhalen te horen! Je gaat gewoon al naar Nieuw-Zeeland! (jaloers haha) Geniet er nog maar van! (en vergeet natuurlijk niet je buik nog even vol te eten met Tim Tams :D) Ik drink er een paar voor je bij Rowwen Heze!
Liefs,
Marieke -
31 Oktober 2010 - 11:00
Ljubica:
Hoi Annemieke, een beetje ben ik jelouse op je reis..het lijkt mij erg mooi..Maar heb je nu wel of geen kamelen daar gezien? Die zijn er wel.
Prettige voortzetting gr.Ook van Theo
Ljubica -
31 Oktober 2010 - 13:14
Harry Steeghs:
Beste Anne-Mieke,
Jullie hebben echt veel gezien,bij `t lezen van jouw verhalen begint bij mij `t aussi verleden weer naar boven te komen.
Geniet er nog van en goede vlucht naar Nieuw Zeeland.
Groeten,
Harry Steeghs -
31 Oktober 2010 - 14:35
Nel Oet De Kroenenbe:
Nou dat was Australie dan, dames. Op naar het volgende avontuur in Nieuw Zeeland. Ik ben benieuwd hoe jullie dit ervaren. Iemand heeft me verteld dat Nieuw zeeland mooier is dan Australie. Ik kan het me haast niet voorstellen dus wacht jullie verhalen af...... Mocht het toch zo zijn dan moet ik zelf maar eens polshoogte gaan nemen, om de waarheid boven water te krijgen.
Goede vlucht en vanaf nu zal het een maand onrustiger zijn in het Nieuw Zeelandse.. -
31 Oktober 2010 - 15:17
Sandra:
Hee Anne-mieke,
Zo te horen vermaak je je nog prima;)
Leuk om te lezen wat je zo allemaal meemaakt!!
Nog veel plezier de laatste paar weekjes/dagen;)
En rowwen heze en mestreech komen helemaal goed;) zullen aan je denken:P
Liefss San -
01 November 2010 - 08:28
Uncle Theodoor:
Net een vermoeiende verjaardag achter de rug - ben daarmee vriend van Drees geworden - is het prachtig weer jouw verhaal te lezen.Ik zie het voor me .. drie meiden die hotseknotsend over de rotsen rijden en maar giechelen... Veel plezier in Nieuw-Zeeland. Uncle Theodoor and Aunt Caroline -
02 November 2010 - 23:41
Tante Willemien:
Hallo Anne-Mieke,vannacht om half een nog even jouw laatste bericht gelezen.En weer een verhaal om van te genieten.Veel groetjes en een spannende tijd in Nieuw-Zeeland. -
03 November 2010 - 21:30
Nelly Custers:
Hallo,
Nou wat een spannende verhalen ,ook leuk geschreven door jou. Kreeg de site van je mam en heb zodoende alles doorgelezen.Nou nog veel plezier en geniet vooral!!!Groetjes, Jos, Nelly en Eef.
( Zal tegen Jos zeggen dat je paarse tomaten hebt gezien!) -
04 November 2010 - 14:27
Marlies:
hey,
Zo te lezen heb je het nog steeds erg naar je zin! Leuke verhalen en foto's. Veel plezier nog!!
groetjes, marlies