Sydney
Door: webmaster
Blijf op de hoogte en volg Anne-Mieke
08 September 2010 | Australië, Sydney
Hoe is het in het Nederlandse? Hier is alles goed, inmiddels zijn we in Australië gearriveerd.
In Hong Kong hebben we nog even genoten van de Avenue of stars, waarvan Jackie Chen de enige is die ik kende, haha! Een grappig feitje is dat ze de toilet in Hong Kong de ‘ Happy Room ‘ noemen, vonden wij wel leuk. Vervolgens hebben we de hele nacht van Hong Kong naar Sydney gevolgen, voor mijn doen heb ik redelijk kunnen slapen (werkt een slaappil met een flesje wijn misschien toch wel). Beter dan Sanne en Annemieke. In ons vliegtuig zaten heel toevallig meer Nederlanders voor ons en een echtpaar dat al sinds 1956 hier woont. We kregen we het aanbod als we in Canberra waren om langs te komen.
In Sydney aangekomen worden we bij het YHA Central Hostel afgezet, een mooi hostel. Vanuit hier moeten ook eerst wat dingen geregeld worden zoals boodschappen en het activeren van het sim-kaartje.
Onze tweede dag staat in het teken van de welkomstbijeenkomst van de Work & Travel Company, heel veel informatie in ieder geval. Vandaar uit lopen we de straat af en komen we bij het Operahouse, wat een gevoel als je dat ziet. Net of je het op tv ziet, maar er dan toch echt staat. Links van het Operahouse ligt de Harbour Brigde, grandioos deze 2 bezienswaardigheden te zien liggen. Nog vetter is om op de brug te lopen, wat een uitzicht!
Vandaag hebben we de Captain Cook Highlight Cruise door de haven van Sydney gemaakt in heerlijk zonnig weer, maar met een fris windje. Heerlijk relax is het op het bovendek van de boot. Dan gaan we ook maar eens een kijkje nemen bij het Operahouse. Wat opvalt is dat het dak als het ware bestaat uit een soort van schubben, hierdoor lijkt het op een afstand met de zon erop wel heel wit, maar als de zon er niet op schijnt kijkt het wat grauwer. Op foto’s valt dit niet te zien, maar in het echt zeker wel!
Naast het Operahouse liggen de Royal Botanic Gardens, hier brengen we heerlijk onze middag door met wandelen, genieten van wat we zien en jawel door ook een heerlijk middagdutje!
Morgen verlaten we Sydney al weer om door te vliegen naar het noordelijke Cairns, hier is het weer tropisch warm…
Tot het volgende verhaaltje!
Liefs,
Anne-Mieke
Ps. Voor de foto’s check de volgende link: http://www.mijnalbum.nl/Album=KU34X33I
08 September 2010 - 11:40
Marieke Steeghs:
Haa,
Ziet er goed uit daar! Wel grappig dat je op ongeveer dezelfde plekken foto's hebt gemaakt :) Veel plezier in Cairns!
Liefs,
Marieke -
08 September 2010 - 11:43
Moniek Versteegen:
Sweet! Het ziet er allemaal nog hetzelfde uit :P Heel veel plezier daar en ben benieuwd naar het volgende verhaal!
xx Moniek -
08 September 2010 - 13:40
Harry Steeghs:
Beste Anne-Mieke,
De Harbour Bridge is inderdaad zeer indrukwekkend, verder zijn Hongkong en Sydeney niet helemaal te vergelijken met de wereldstad Oirlo.Veel plezier in Cairns.
gr. Agnes & Harry -
08 September 2010 - 16:39
Uncle Thei:
Leuk hoor, ons lekker maken met mooi weer (en andere dingen) in de wetenschap dat het bij ons regent, regent en nog eens... Jullie gaan, zo lees ik, tropische temperaturen tegemoet. Stuur een blik naar ons (Oirlo en Mill is genoeg). Geniet lekker samen met je reisgenoten en we ( Aunty Carolina and I) kijken uit naar je volgende bericht.
Veel (reis)plezier. -
08 September 2010 - 19:09
Anke:
Hey!!
Wat leuk dat jullie het aan de andere kant van de wereld naar de zin hebben.. Volgens mij ga ik de eerste 5 dagen precies hetzelfde doen ;).. Maar klinkt goed.. Geniet ervan!! Ben alweer benieuwd naar het volgende verhaal :)!!
Xx -
08 September 2010 - 21:11
Lieneke:
Ha,
Leuk om iets te horen van de andere kant van de wereld:)
Haha, de zonnebrillen zijn ook te bewonderen zie ik. Leuk!
Goede vlucht!
Xx Lieneke -
08 September 2010 - 22:21
Tante Willemien:
Het is hier al bijna middernacht maar ik wil toch nog even jouw verhaaltje lezen.Je schrijft het zo leuk op,heel veel groetjes uit Gennep.Ik kijk uit naar het volgende bericht! -
09 September 2010 - 01:13
Judith Bardoel:
Het is al erg laat, maar ja ik heb toch nog vakantie.
Leuk om te horen dat je het na je zin hebt.
en eigenlijk is het ook wel fijn als je erg naar de wc moet om dan naar een happy room te zoeken hihi.
Nou je bent pas net daar en dan al veel gezien. Ik ben benieuwd naar wat je nog allemaal te zien krijgt.
Natuurlijk blijf ik het allemaal volgen. net als de vorige keer, maar toen naar Portugal.
Je zei toen dat je het leuk vond om de verhaaltjes te lezen van hoe het hier was.
Nou hier in de gemeente venray is het weer weer erg onvoorspelbaar. lekker zonnig op de scooter naar venray, maar helemaal nat weer thuis komen. (nou dan zit je beter in australïe dat neem maar van mij aan HIHI)..
Nou tot het volgende verhaaltje. Ik wacht in spanning af.
Tot snel,
Judith -
09 September 2010 - 06:18
Inge:
HeY Annemieke!
Wow gaaf om te lezen zeg! Klinkt super goed en je gaat nog vééél meer zien. Ben jaloers op je! ;) Enjoy!
X Inge -
09 September 2010 - 08:40
Sandra:
haa
Leuk om te lezen wat je al gedaan hebt, je foto`s zien er mooi uit, vooral dat zonnetje dat wil ik hierzo ook wel hebbe:) .. veel plezier daarzo en ben benieuwd naar je volgende verhaal en foto`s.
xx sandra
09 September 2010 - 09:27
Anne:
Goed om te lezen dat je zo heerlijk aan het genieten bent!!
xx -
09 September 2010 - 18:55
Eefje:
KLinkt goed zeg! Geniet er maar van!
Xx Eefje -
11 September 2010 - 02:14
Auke:
Heee jullie,
Waar ergens in Cairns zijn jullie??? Morgen vertrekken wij vanuit Cairns met de Greyhound-bus ergens anders heen.. Miss zie ik jullie hier nog
x
11 September 2010 - 17:31
Ilse:
Hee A-m,
Sorry voor mijn late reactie.!! druk druk.
Wat geweldig om alles te lezen. Ik denk dat ik er over drie jaar ook maar is ga kijken:P
Zo te zien aan de foto's vermaak jij je daar wel. geniet er lekker van.!
Xx Ilse -
12 September 2010 - 03:17
Mayke:
hey,
leuk om je reisverslag te lezen. de familie reist wat af zullen we maar zeggen.
australie staat zeker nog op mijn lijstje om een keer te gaan zien.
ik blijf je volgen
Gr Mayke -
13 September 2010 - 07:07
Agneta:
Hey!!
Druk schema zo te lezen, maar wel super leuk!! geniet ervan !!
x