Hong Kong en het regenseizoen - Reisverslag uit Hong Kong, Hong Kong van Anne-Mieke Steeghs - WaarBenJij.nu Hong Kong en het regenseizoen - Reisverslag uit Hong Kong, Hong Kong van Anne-Mieke Steeghs - WaarBenJij.nu

Hong Kong en het regenseizoen

Door: webmaster

Blijf op de hoogte en volg Anne-Mieke

05 September 2010 | Hong Kong, Hong Kong

Hoi allemaal,

Alles goed daar in Nederland? Wij hebben de helft qua vliegen er nu op zitten in Hong Kong, vanavond vliegen we verder naar Sydney.
Onze vluchten zijn goed verlopen, eerst via Londen. Op Heatrow viel op een heerlijke Starbucks coffee na weinig te beleven dan gewoon onze tijd uitzitten.
Op weg naar Hong Kong hebben de TransSiberia Express door de lucht gevolgd, tussendoor beetje geslapen een beetje film gekeken.
In Hong Kong aangekomen krijgen we meteen een tyfoon 1 waarschuwing, jullie schrikken je vast al een hoedje maar het is alleen heel veel regen.
Het is dan ook niet voor niets het regenseizoen. Maar goed dat het hotel paraplu's te leen heeft.
Op onze eerste dag hebben we 's middags eerst even een powernap gedaan om 's avonds met een boot naar Lamma Island te gaan voor een seafood diner met 2 Australische dames. Het eten was lekker en typisch van hier. De boottocht was redelijk wild vanwege het wilde water. Terug bij de bus gaan we met onze gids nog naar de Victoria Peak voor uitzicht over HongKong Island (wolkenkrabbers) en Kowloon by night. Erg mooi uitzicht.
Dag 2 in HongKong beginnen we aan het een overheerlijk ontbijt, Sanne, Lilian en Lieneke lees vergelijkbaar met Stockholm! Genieten dus!
Vervolgens worden we al snel opgehaald met de bus om te beginnnen aan onze Hong Kong Island Tour, deze begint met een stijl ritje met de Peak tram naar de Victoria Peak voor weer het uitzicht, maar nu bij daglicht. Alleen is het aardig bewolkt waardoor het zicht iets wat beperkt is, maar nog prachtig.
Het weer is trouwens aardig benauwd en binnen is het overal aardig fris met de airco. Buiten dus in een t-shirt, binnen het vest aan.
Na de Victoria Peak wordt onze tocht vervolgd naar Aberdeen, een vishaven. Hier krijgen we een tochtje op een Sampan, erg grappig.
Niet zoals een gondel in Venetie, maar ook erg leuk. Zeker onze kapitein, zo'n oud traditioneel Chinees vrouwtje.
Toen kwam het saaiste stuk, de jewellery factory, hoe ze sieraden maken en vervolgens de grote showroom bij de juwelier, mooi maar onbetaalbaar, haha!
Het laatste onderdeel van de toch is de Stanley Market, echt een traditionele Chinese markt. Grappig en ik heb voor het eerst in mijn leven afgedingd, met succes al had er voor onze zonnebril meer ingezeten. Maar goed, je moet ergens beginnen. Conclusie een hele leuke toer door Hong Kong.
Terug bij het hotel wandelen we zelf nog naar de Lady Bazaar, vergelijkbaar met Stanley Market.
Als afsluiting drinken we wat in ons hotel bij de Sip-Sip-bar, aangezien ons hotel toch wel een eindje buiten het echte centrum ligt.
Vandaag is het plan nog naar de haven te gaan om vanavond onze reis echt te vervolgen en op weg te gaan naar Australie.
Ohja, wat een vriendelijk volkje is het hier in Hong Kong, zijn we niet gewend als je het hotel binnen komt lopen dat de deur voor je open gehouden wordt.
Koffers netjes naar de kamer gebracht worden en weer opgehaald als je uit wil checken.

Tot het volgend verhaal, dan vanuit Australie!

Liefs,
Anne-Mieke

Voor foto's klik deze link:

• 05 September 2010 - 06:43

Esther:

Wat een leuke verhalen om te lezen!
    Fijne reis vanavond naar Australie en geniet ervan.

Liefs, Esther

• 05 September 2010 - 07:39

Mama En Papa:

Hoi Anne-Mieke,
    Leuk om al weer een uitgebreid verslag te kunnen lezen. Geniet nog van de laatste uren in Hongkong en een goede reis naar het uiteindelijke reisdoel.
    Groetjes uit een zonnig Oirlo (zondag 9.30 uur)
    Mam en Pap

• 05 September 2010 - 08:00

Onkel Theodoor:

Hoi Anne-Mieke.
    Leuk iets van je te lezen. Complimenten voor de wijze waarop je verslag doet. Ik zie je nog wel eens een boek schrijven, serieus. Goede reis en we ( tante Carin en ik) zien uit naar je reisverslagen.

• 05 September 2010 - 08:57

Daniëlle:

Anne-Mieke!!
    Ik had je eigenlijk nog een 'goede reis-sms' willen sturen afgelopen week, maar als ik dit zo lees heb je mijn gelukwensen nog niet nodig gehad en geniet je volop van je reis! Hihi.

Heel veel plezier nog in Hong Kong, en straks in Australië!
    X Daniëlle

• 05 September 2010 - 09:07

Nel Oet De Kroenenbe:

Dat is verrassend snel om iets van je te horen ! Ik lees wel dat jullie in 2 dagen toch redelijk wat gezien hebben van Hong Kong. Misschien moeten we dat de vlg keer toch ook overwegen.
    Have a nice flight too the Aussis.

• 06 September 2010 - 09:42

Fieke:

Beetje rustig op het werk, dus alle tijd om je eerste bericht te lezen. Jammer van de regen (wij hier eens een keertje niet!!!), maar volgens mij is de reis goed begonnen. Je maakt me nu alweer jaloers!!!

• 06 September 2010 - 20:30

Maudy:

Hoi!

Erg leuk verhaal om te lezen ,je schrijft inderdaad erg leuk!!
    Ik blijf je verhalen volgen!
    Veel plezier in Australie!

groetjes Maudy.

Anne-Mieke

Na 3 maanden in Portugal geweest te zijn heb ik de smaak te pakken, dit keer vertrek ik samen met oud studiegenootjes Sanne Albers en Annemieke Janszen naar de andere kant van de wereld met de rugzak! Eerst doen we 2 dagen Hongkong aan en vervolgens vertoeven we tot 1 november ergens aan de ooskust van Australië, om dan door te vliegen naar Nieuw-Zeeland. Op de terugweg gaan we nog ffkes 2 daagjes naar Singapore om vervolgens 28 november weer aan te komen in Nederland! :) Net als vorig jaar ga ik jullie weer proberen op te hoogte te houden via mijn blog..

Actief sinds 06 Maart 2009