Colombo
Door: webmaster
Blijf op de hoogte en volg Anne-Mieke
25 Maart 2009 | Portugal, Lissabon
Zijn weer aantal dagen verder en ik zou zoveel kunnen vertellen, maar dat zal ik maar niet doen, haha! Maar goed, zaterdagmiddag hier eens het centrum een beetje verkend. Het is allemaal erg mooi hier. Voor de cultuurmensen, er is hier echt veel te zien. Maar als je het elke dag ziet is al snel ‘gewoon’. De buurt waar ik woon heet dus Rossio, om enig idee te hebben hoe het er hier uit ziet heb ik een link. (http://lissabon.nl/lissabon/informatie/bezienswaardig/pleinen/praca_de_dom_pedro_iv_-_rossio). Ik woon eigenlijk aan de ene kant van het plein en Marcela aan de andere kant.
Zaterdag ons eerste Erasmusfeestje gehad. Samen met Marcela en de Deense meiden Lisbeth, Camilla en Louisa eerst van te voren even gezellig in mijn huisje gezeten. Vervolgens de berg op. Waren rond 00.00 uur daar, maar het was gewoon nog helemaal leeg. Na een uurtje de tent voor ons zelf te hebben en in plaats van 1 gratis shotje er stiekem 2 gehad te hebben kwamen er meer mensen en rond 2 uur begon de echte gezelligheid. De Portugezen zijn gewend erg laat te gaan, op zaterdagavond eten ze dan ook pas vaak tussen 23.00 en 1.00 uur.
Zondag was het een beetje bewolkt, geen strandweer in ieder geval. Marcela en ik hebben besloten, op aanraden van Ricardo van stage, om naar een expositie van Charles Darwin te gaan over de evolutietheorie. Erg interessant om eens gezien en gelezen te hebben.
De rest van de week weer stage gelopen. Echt hard werken hoeven we niet, oftewel alles gaat in een relaxed tempo. Gistermorgen kwam de grote baas kijken toen we op een basisschool waren. Echt veel mensen van stage waren mee en er was een fotograaf. Als het goed is zouden er foto’s op hun site komen, maar vandaag waren die er nog niet. Wat een lol kun je trouwens hebben om Nederlandse woorden. Bij het eten om het woord ‘Aardappel’, echt te grappig.
Maandag en dinsdag heb ik bij mijn toekomstige huisgenoten op de verdieping boven mij gegeten. Meestal kookt 1 persoon daar. Gezellig en lekker moet ik zeggen. Maandagavond ook nog gezellig een cocktailtje met ze gedronken in het centrum, Baixo.
Gisteren weer taalcursus gehad, voor die tijd waren we een uurtje eerder klaar met stage. Dus richting Benfica gegaan naar Colegio Militar. Hier ligt Colombo, één van de grootste shopping malls van Europa. Geloof me, je kijkt je ogen uit, zo groot. Hadden maar 1 uurtje dus beetje rondgelopen. Meer tijd was er gewoonweg niet. Vervolgens nog boodschappen gedaan. Nou, dan vond ik in NL de AH XL al groot, hier in de Continente kun je echt alles kopen. Je hebt echt lang de tijd nodig om er te boodschappen, anders vind het gewoon niet.
Echt een plaats waar we dus eens heen moeten als we tijd hebben, haha!
Vrijdag tot maandag ga ik met Louisa, Camilla en Lisbeth naar Peniche waar ik in mijn vorige berichtje over verteld heb. Ik ben erg benieuwd, hoop dat het mooi strandweer wordt en dan heb ik echt een weekendje vakantie denk ik.:) Marcela gaat helaas niet meer mee, ze vond het niet erg als ik wel zou gaan. Ze heeft dan tijd om haar verslag af te maken en zaterdagavond was er bij haar op het dakterras verjaardag van 3 mensen en de feestje daar zijn meestal groot. Dus ook zij gaat zich wel vermaken dit weekend.
Liefs,
Anne-Mieke
25 Maart 2009 - 21:31
Elleke Stevens:
Ha:D
Super leuk om al je verhalen te lezen:D
Echt leuk
Geniet er van
Liefs xx my -
26 Maart 2009 - 14:43
Daniëlle En Mark:
Haaa AM!
Oh, ziet er super uit, die buurt waar je zit!
Heel veel plezier in Peniche! En niet te bruin worden... hier is het weer namelijk weer bagger!!;)
(K) -
26 Maart 2009 - 17:26
Theo Peters:
Onkel Theodoor moet even reageren omdat hij niet met alle woorden die je gebruikt bekend is. Je hebt het over een "shotje". Moet ik - oudere man met simpele geest - dan denken aan een "jointje"? Anne-Mieke, leg je me dat uit.
Verder gaat het blijkbaar opperbest met jou daar in Lissabon. Feest ze maar vergeet ook af en toe niet te studeren.
Groeten van N'onkel Theodoor en Tante Carin