Beach and surftime!!!! - Reisverslag uit Lissabon, Portugal van Anne-Mieke Steeghs - WaarBenJij.nu Beach and surftime!!!! - Reisverslag uit Lissabon, Portugal van Anne-Mieke Steeghs - WaarBenJij.nu

Beach and surftime!!!!

Door: webmaster

Blijf op de hoogte en volg Anne-Mieke

31 Mei 2009 | Portugal, Lissabon

Hoi allemaal,

Leuk weer jullie reacties te lezen.:) En ja, voor de oplettende die het al gezien/gehoord had ik kom terug op dinsdag 16 juni, snik, snik. Maar dat duurt gelukkig nog een hele tijd, dus jullie hebben het nog lekker zonder mij te stellen. Toch besef me ik wel dat het einde hier begint te naderen. Valerie is gisteren namelijk weer vertrokken richting België, donderdag volgt Claire en de volgende ben ik. Dus het wordt ook stiller hier in huis..

Inmiddels heb ik mijn stages en mijn taalcursus erop zitten. De laatste stage dus ijverig patiënten bezocht om gegevens te verzamelen voor ons onderzoek. Wel leuk om het Portugees te oefenen. Na afloop kregen we ook weer het compliment dat we zo’n goede studenten waren, altijd leuk te horen, haha! Afgelopen week was het dus tijd om met het echte werk te beginnen, het schrijven van het report cq artikel van ons onderzoek. We hadden woensdag een afspraak met onze lerares om te kijken hoe we de statistische berekeningen moeten gaan aanpakken, aangezien we hier geen boeken of materialen bij de hand hebben en we dit in Nederland nooit zo gedaan hebben. Nu gaan we morgen terug voor het echte werk, aangezien we eerst alles goed moest verwerken. Dit heb ik woensdag dus maar meteen gedaan, want klaar is klaar. Aankomende vrijdag is de deadline voor ons onderzoek en mijn stageverslagen, ook de presentaties moeten we dan mailen en dan op 9 juni alles presenteren. Daarna heb ik dus lekker echt vakantie, want ik kan niet ontkennen dat ik nu zeker met dit weer geen vakantiefeelings heb. Al wordt het komende week dus waarschijnlijk wel hard werken.

Vorige week zondag sinds een aantal weken ook de Deense meiden weer eens gezien, we hadden afgesproken heerlijk Starbucks coffee te gaan drinken in Belém. Erg lekker moet ik zeggen en op de terugweg langs het fabriekje gelopen waar ze de echte Pasteis de Belém hebben en ik moet zeggen, de Pasteis de Nata kan er echt niet tegenop. Het is nl bijna het zelfde, alleen die in Belém zijn dus echt top!

Vanaf afgelopen dinsdag heeft het weer een omslag gemaakt is het hier heet, dus de beste bezigheid is dan naar het strand gaan. Dit heb ik dan ook maar gedaan, leek me wel verstandig, haha! De eerste dagen ben ik in Estoril geweest, lekker met het treintje en gisteren en eergisteren ben ik met de bus naar Costa da Caparica gegaan en jawel ik ben daar begonnen met SURFEN!! Echt vet, maar je doet dat niet zomaar ff… Maar gisteren ging het al beter dan vrijdag, dus dat is mooi. :D En wat ik sinds lange tijd niet gevoel heb is het hebben van wat gezonde spierpijn, haha!

Verder kijk ik hier films, of in de bios of thuis ga ik naar ’s avonds wat drinken of in het weekend naar een club en eten we hier geregeld met het hele huis samen.. Gewoon genieten van de dingen dus eigenlijk.

Zo, nou ga ik zo meteen ff boodschappen doen en nee ik hoef niet te koken, want dat wordt dan heerlijk voor mijn gedaan, wat een luizenleventje heb ik toch..:D

Beijinhos,
Anne-Mieke

• 31 Mei 2009 - 17:03

Toos/Jan Steeghs:

Ha Anne-Mieke,
    Ook wij hebben hier vandaag heerlijk weer. Lekker de hele middag buiten gezeten met het bezoek van Lieneke.
    Geniet van je laatste twee weken in Lissabon, want voor je het weet ben je weer in Oirlo.

• 01 Juni 2009 - 09:04

Onkel Theodoor:

Hoi Anne-Mieke,
    Ja meid, aan alles komt een end, dus ook aan jouw vakantie in Portugal..pardon stage of toch va...
    Een tip om snel te leren surfen en tegelijk af te komen van de pijnlijke spieren. Veel vallen van de plank en die van de onderkant bekijken. Daar word je zo narrig van dat je je vanzelf goed vasthoudt en er niet meer afdondert.Overigens is dit de eerste en laatste gratis les. Wil je meer kneepjes van het surfen leren, kom dan naar de Costa del Kuul - je weet wel waar dat is - en daar kun je heerlijk (leren) surfen.
    Alle gekheid op een stokje ( waarom kan gekheid op een stokje blijven zitten, dat snap ik nog steeds niet...) nog een paar fijne weken in Portugal, geniet lekker van het weer, het strand (Oirlo ligt nu eenmaal niet aan zee), de zon en vooral "carpe diem" oftewel "pluk de dag". Tot ziens in het Millse land.
    Onkel Theodoor

P.S.: Je hoeft niet te lopen naar Mill, je mag met de fiets komen.

• 02 Juni 2009 - 17:05

Inge De Groot:

Anne-mieke, wat een leuke verhalen!!! Toch een super goede keuze voor jou geweest deze minor! ;) Tot 16 juni, dan moeten we eens bijkletsen met z'n allen!
    Groetjes Inge :)

• 07 Juni 2009 - 18:13

Nel Oet De Kroenenbe:

Zo, ik ben weer terug van weggeweest. Heb je verslag gelezen en de foto's bekeken. Je ziet er echt flitsend uit in je surfpak. Noe je mag hier komen oefenen hoor . Want wij wonen aan de plassen....
    Als ik lees van statistische berekeningen, stageverslagen, deadlines en presentaties krijg ik de indruk dat je nog even snel moet studeren voordat je terugkeert. Het staat natuurlijk ook slordig als je op school moet zeggen : Oepss vergeten !!
    Dan wens ik je maar heel veel succes met je huiswerk en met je presentatie, en laat je daarna nog maar ven onderdompelen in het mooie Portugal. Hoije !!

• 09 Juni 2009 - 00:31

Judith:

Heey Anne-Mieke,

ten eerste heel erg bedankt voor je leuke verjaardagskaart!!! En natuurlijk ook leuk om te lezen dat je de berichtjes leuk vind..
    Heel veel succes vandaag met je presentatie!!!

En de laatste dagen vliegen altijd voorbij dus geniet nog maar goed voor je het weet zijn ze om, maar wel leuk om te horen dat je geen zin hebt om terug te komen.. want dat betekent in ieder geval dat je een hele leuke tijd hebt gehad..
    En ik heb een leuke verjaardag gehad zo hebben we allebei wat al heb jij er langer plezier van....

Nou nog heel erg veel plezier en tot volgende week dan maar...

Groetjes uit oeldere