Familiebezoek..
Door: webmaster
Blijf op de hoogte en volg Anne-Mieke
18 Mei 2009 | Portugal, Lissabon
Leuk om ook jullie verhaaltjes weer te lezen.:)
Om maar even verder te gaan waar ik gebleven was met schrijven, vlak na mijn vorige berichtje was hier in de straat één of andere optocht. Tot op heden heb ik geen idee wat dit geweest is, want zelfs de Portugese mensen die ik gevraagd heb konden me dat niet vertellen. Het was iets kerkelijks met een combinatie met het leger. Het was in ieder geval apart. Het voordeel van zoiets in je straat hebben is dat je er niet op hoeft te wachten en naar buiten op je balkon gaat genieten als het echt begint, aangezien ik hier nog altijd in Portugal zit qua stiptheid.
Vorige week dus met de laatste stage begonnen, het ziekenhuis is stukken kleiner dan het vorige en is alleen gespecialiseerd in hart- en vaten en de longen. Het gebouw staat er nog van voor de aardbeving van 1755 en vooral de binnenplaats lijkt dan ook net een museum. Doordat het zo oud is is het wel niet altijd even makkelijk qua verbouwen ook qua vocht enzo. Maar goed, zoals we andere stages allemaal echt meegelopen hebben is dit vooral een stage waarop we gegevens voor ons onderzoek verzamelen. Hier hebben we na deze week 2 weken de tijd voor. Ons onderzoek zal gaan over een mogelijke relatie tussen het risico op ondervoeding en de daadwerkelijk voedingsinname. Waar we nu mee bezig zijn is het verzamelen van gegevens. Dit komt er op neer dat we zelfstandig de patiënten afgaan en ze enkele vragen stellen om te screenen en met behulp van plaatjes er proberen achter te komen wat ze de dag 2 dagen na opname gegeten hebben. Wordt het antwoord te ingewikkeld dan hebben gelukkig verpleging die ons vaak wel kan en wil helpen met vertalen. Wel een uitdaging dus..
Nou, afgelopen donderdag heb ik hoog bezoek ontvangen, oftewel ome Pieter, Helga, ome Jan en tante Jose en Mayke. Ik heb ze donderdag bij de metro van Rossio ontmoet waarna we na een heerlijk terrasje het centrum zijn gaan verkennen en ook het kasteel bezocht hebben.
Vervolgens hebben we gezellig Italiaans gegeten. Ik heb hierna het gezelschap verlaten om iets compleet anders te gaan doen met mijn huisgenoten, namelijk stierenvechten kijken. Nu ga ik hier verder niet op in omdat ik iedereen zijn eigen mening hierover respecteer. Mocht iemand hier toch verhaal over willen kan ik altijd mailen…
Vrijdagmiddag werd het een dagje Belém, hier hadden we heerlijk weer. Met alle bezienswaardigheden daar is het zeker de moeite waard om heen te gaan. Zoals het Mosteiro dos Jeróminos (oftewel het klooster met de tombe van Vasco da Gama), Padrão dos Descobrimentos (monument der ontdekkingen) en de Torre de Belém. Vanuit Belém zijn we per boot de Taag overgestoken om daar naar Trafaria te gaan. Dit blijkt achteraf maar een armmoedig vissersdorpje te zijn waar niet zoveel te beleven viel. De boottocht was wel mooi om ook eens Lissabon van de andere kant te zien. Terug in Lisboa heb ik de familie de berg op omhoog geleid naar Bairro Alto om daar Portugees te eten. Dit was niet het lekkerste eten, maar goed, je kunt niet alles hebben. Wat wel grappig is is dat je merkt als je Portugees probeert te praten ze dat echt waarderen en vervolgens ook eerder naar jouw terugkomen. Eigenlijk zoals ik het zelf ook altijd ervaar was ook de conclusie van de familie, Lissabon is een schone stad en de Portugese mensen zijn echt heel aardig en behulpzaam. Vervolgens een kofferruil gedaan met spullen die vanuit Nederland meegekomen waren en spullen die ik hier niet gebruik of niet meer nodig heb. Heb ook geluk gehad en 2 dagen lekker in het hotel geslapen met een donkere kamer, een douche vast aan de muur en een tv.. Tsja, zo kom je er achter hoe goed je het altijd maar hebt.. Nee dat is onzin, maar zo’n kleine dingetjes zijn wel grappig.
Zaterdagmorgen heerlijk in een pastelaria ontbeten, de familie mijn giga grote kamer laten zien en vervolgens de trein naar Sintra genomen. Echt hele mooie plaats met het Câmara Municipal (stadhuis) en Palácio Nacional de Sintra. Op het terras gezeten waar warme chocomel drinken geen goede keuze is, hè ome Pieter. De lepel bleef nog niet recht in het kopje staan. Vervolgens hebben we de bus genomen de berg op naar Palácio de Pena. Het was een aparte busrit de berg op over heerlijke haarspeldenbochtige weg, maar super mooi door het bos. Heb weer echt een dagje genoten van al het groen en de vogeltjes die je kon horen fluiten. Palácio de Pena is een heel apart bouwwerk, je denkt een beetje aan de Efteling waren we tot de conclusie gekomen alleen is dit echt. Maar zeker de moeite waard om naar toe te gaan en uitzicht is geweldig, je kon zelfs de 25 april brug zien met het Cristo Rei beeld en de monding van de Taag met de kustlijn. Bij helemaal helder weer kun je het nog beter zien denk ik. Na een koffie met de typische Sintra gebakjes hebben we weer de trein terug genomen. Het centrum hadden we dinsdag gedaan en aangezien we met de trein toch langs Benfica kwamen dacht ik dat Colombo misschien wel leuk zou zijn. De weg naar mijn school van de taalcursus was in 1x gevonden, alleen was nu beneden aan de berg de poort gesloten. Ja, en dan weet je maar één weg, haha! Maar toch in 1x de goede weg gevonden al was het een grote omweg om naar Colombo te gaan. Ze keken allemaal hun ogen uit en konden ook even genieten van het Benfica stadion voor hun neus. Zijn half uurtje daar geweest en vervolgens weer met de metro naar het centrum om Italiaans te eten. Was erg lekker wederom.
Zondagochtend weer ontbeten in een Pastelaria, was vol verwachting na spannende verhalen van eerdere bezoeken van de rest van de familie, maar er viel weinig spannends te beleven, haha. Terug naar het hotel, koffietje drinken en vervolgens met de taxi naar het vliegveld.
Zoals het hoort heb ik iedereen uitgezwaaid. Heb een hele leuke tijd met allemaal gehad waar ik met veel plezier op terug kijk. De rest van de dag heb ik thuis lekker gerelaxt en ’s avonds maar een bijna marathon van ‘Mijn tent is top’ gedaan met Evelyne en Thijs.
Vandaag in mijn laatste stageweek begonnen en ook mijn taalcursus sluit ik na donderdag af, wel apart eigenlijk. Maar goed, ik ga vanaf de tijd gewoon dubbel beleven aangezien het anders veel te snel gaat omdat ik nu al mijn stages ga afsluiten.
Jullie zijn weer helemaal op de hoogte en hebben weer wat leesvoer, haha!
Tot de volgende keer maar weer, hopelijk worden het dan o.a. strandverhalen..
Liefs,
Anne-Mieke
18 Mei 2009 - 19:28
Daan En Marky:
Hihihi, nou, inderdaad, jij verveelt je echt geen seconde. En wij vervelen ons niet doordat jij zo'n lange verhalen schrijft... KEI LEUK!!
Laatste stageweek? Sorry dat ik zo verward overkom maar... wanneer ben je dan weer hier???:D hihi.
Kusjes,
Mark en Daniëlle -
18 Mei 2009 - 20:18
Elleke:
Joehoe:D
Ik heb weer vol intresse gelezen:D
echt leuk man..
Morgen heb ik me gesprek weer op de HAN ben echt benieuwd
Donderdag ga de eerst kilometers lopen in zuid limburg 30 km:D
Geniet er nog van
Liefs Elleke -
19 Mei 2009 - 08:44
Onkel Theodoor:
Heb je belevenissen met de familie gelezen. Het is je goed bevallen. Hoe zou het wel niet geweest zijn als Aunt Carin en ik (Onkel Theodoor) er bij geweest zouden zijn, hahahaha... Maar ja, iemand moet Nederland overeind houden, nietwaar, zeker nu met de recessie.
Wat een onzin kraamt die man uit, zo denk je beslist en gelijk heb je, maar ... je hebt wel weer wat te lezen. Geniet de laatste tijd in Portugal en tot ziens over een maand.
Herzliche Grüszen von Onkel Theodoor und ihre Gattin. -
19 Mei 2009 - 09:54
Marlies:
wat een lang verhaal weer, leuk om te lezen. Wat gaat de tijd toch snel. Veel succes nog met het verzamelen van al die gegevens en het afronden van je onderzoek!
Geniet van je laatste weken!!!!
liefs, MarLies -
19 Mei 2009 - 10:58
Lonneke:
Goed weer, verschillende stageplekken, waardoor voldoende ervaringen, cultuur en een afgemaakte taalcursus.
Heel mooi! Je haalt er echt zoveel mogelijk uit!!:) Leuk om te lezen.
Gr. Lonneke -
19 Mei 2009 - 12:48
Daan En Marky:
Sorry, aap dat ik ben. Zie dat je over 28 dagen terug bent!;)
Tot over 28 dagen dan! hihihi. -
29 Mei 2009 - 16:02
Sharon:
Anne-Mieke!
Hoe gaat het? nog een paar daagjes en dan ben je alweer terug wat is de tijd toch snel gegaan.
Hoe gaat het verder met de stage?
En heb je nog leuke Jongens ontmoet of liepen er daar geen leuke rond?
xxx Sharon -
30 Mei 2009 - 18:56
Harry En Agnes:
Zo te lezen gaat `t daar goed, leuj dat je familiebezoek hebt gehad van de Petersen.
Je begint nu aan je laatste weken, nog veel plezier daar.
Wij gaan de komende 2 weken naar Tsjechië, eerst 3 dagen naar Praag en daarna 1 week Naar Ligna in een Park van Landal Green Parks.
Tegen de tijd dat jij terug bent zijn wij er ook weer. Annemieke Nog een fijne tijd en tot 1/2 juni.
Groeten Agnes & Harry