Kamertje gevonden..
Door: webmaster
Blijf op de hoogte en volg Anne-Mieke
21 Maart 2009 | Portugal, Lissabon
Leuk om al jullie berichtjes te lezen. Dat doet goed, haha!
We hebben onze eigen kamertjes gevonden. Ze liggen ongeveer 500 m uit elkaar. Zit gewoon in een studentenhuis met allemaal Erasmus studenten. De kamer is niet erg groot, maar het is wel schoon hier. Op de verdieping waar ik nu zit, is een ander Nederlands meisje en een Frans en een Roemeens. De rest heb ik nog niet ontmoet, maar die zouden er dit weekend ook niet zijn. De kamer ligt in de wijk Rossio, dicht bij het centrum.
Sanne en Lonneke, misschien herinneren jullie de Mc Donalds nog waar we gegeten hebben?? Daar zit ik 5 minuten aan de achterkant vandaan. De winkelstraat ligt ook op 500 m zoiets. De ligging is dus erg centraal en gaan ons hier zeker vermaken.
Aangezien we de hele week stage hebben en veel moeten reizen met de metro is dat wel ideaal. De stage is leuk, de communicatie verbetert, omdat wij wat Portugees leren en zij wat meer Engels. Na 2 daagjes kijken, mochten we vandaag zelf aan de slag. Marcela mocht meten en wegen en ik registeren allebei met hulp van Rita en Nathalee aangezien we niet veel tegen de kinderen weten te zeggen. Ze vinden dat we het Portugees snel leren. Wel grappig.
Ricardo is iemand die ook op stage werkt en goed Engels spreekt, hij heeft ons wat dingen vertelt die we dit weekend misschien konden doen. Hij bood zelfs aan om met hem, zijn vrouw en zus te gaan. Omdat zij goed konden gidsen, misschien over 2 weekjes dat we dit doen. Eerder zit de planning vol, haha!
Donderdag onze eerste les Portugees gehad. Apart vrouwtje, ze spreekt alleen Portugees, maar wel grappig. Wel hele weg om er te komen zeggen, berg op, poeh. Sowieso krijg ik hier kuitspieren, de 7-heuvelen met de Nijmeegse vierdaagse zijn er niks tegen, haha! Het is veel lopen hier. Maar goed, Portugese les, hebben de klok en cijfers geleerd. We zijn er samen met de 3 Deense meiden heen gelopen omdat we zelf de weg niet wisten. Als het goed is gaan we vanavond naar het Erasmusfeest hier, en hebben we voor die tijd al afgesproken met de Deense studenten. Dus dat gaat wel een mooi feestje worden.
Ohja, de mensen uit Lisboa hebben echt hun eigen voetbalclub. De ene helft is voor Sporting en de andere voor Benfica. Beide stadions zien er goed uit zeg. En wat zijn ze hier goed in parkeren, als het vol staat, beginnen ze gewoon in het midden van de weg hun auto te parkeren.
Volgend weekend hebben we Peniche op planning staan. Een uitje voor alle Erasmus studenten naar een resort. Waarschijnlijk gaan we hier wel heen, hebben in ieder geval vrij van stage gekregen. Dus zeker relaxed.
De verdere plannen voor dit weekend moeten we nog maken..
Ga vandaag in ieder geval op jacht naar bedlakens en morgen zien we het nog wel.
Bom fim semana!
Xau,
Anne-Mieke
P.S. het lukt me hier niet helemaal hier mijn foto's te plaatsen.. Dus zie of mijn hyves of deze link:
21 Maart 2009 - 11:17
Anne-Marie:
Hee!
Was net je vorig berichtje aant lezen, en krijg dit ook al meteen binnen!
Zozo, flink aant studeren dus, geniet er maar van, volges mij is t gezellig zat daar! ;-)
x -
21 Maart 2009 - 11:55
Judith Bardoel:
Hee,
Leuk dat je al een kamertje hebt gevonden, komen er ook nog foto's van????
Ben benieuwd...!!
Sprak net je papa nog.. hihi..
ook fijn dat je het er zo naar je zin hebt.. en een goede planning is belangrijk zie ik al..hihi druk druk..
Nou tot het volgende berichtje maar weer..
Groetjes judith -
21 Maart 2009 - 12:27
Anne:
Hey!
Dan eindelijk ook een berichtje van mij op de site! Zo te horen ben je al aardig gesetteld, mooi zo! :)
Superlief dat je nog aan gisteren gedacht had zeg!!
Ik leef met je mee wat betreft je kuiten, heb er zelf ook aardig last van! ;)
xx -
21 Maart 2009 - 13:28
Ilse:
hee anne-mieke,
wat fijn om te lezen dat jullie eindelijk een kamer gevonden hebben.!
ik ben benieuwd hoe jullie weekend stappen daar verloopt:p de mijne was gister erg laat geworden kwart voor zes thuis:p dus je hebt een goed feestje gemist haha.
hopelijk leren jullie het portugees zo.. geniet van de mooie tijd daar Xx ilse -
21 Maart 2009 - 15:31
Fieke:
Wat lijkt me het super... dat studentenleven in Lissabon! En dan ook nog lekker weer en een mooie omgeving. Om jaloers op te worden! -
21 Maart 2009 - 16:24
Onkel Theodoor:
Fijn dat je een kamer(tje) hebt gevonden, anders had je als een clochard onder de bruggen en viaducten moeten slapen. Dat was overigens wel avontuurlijk en goedkoop geweest!!!! Kun je ons - mocht je je 's avonds vervelen - niet een schriftelijke cursus Portugees geven? Mij lijkt dat wel wat( idee van onkel Theodoor, dus hem geen lesgeld in rekening brengen???)Voordeel is ook dat de omes en tantes en nicht die je komen bezoeken dan direct met en in het Portugees met je kunnen babbelen.Geniet, werk, studeer - aan jou de volgorde - en tot weer eens.
N'onkel Theodoor
21 Maart 2009 - 16:29
Elleke Stevens:
Ha:D
Leuke om te lezen:D Dat je naar je zin hebt en kamer hebt gevonden
Have fun:D
Groetjes -
21 Maart 2009 - 17:55
Sandra En Niek :
haa meid..
wat fijn zeg dat je een kamer hebt..hoef je daar geen zorgen om te maken..
en je zit dicht bij alles..dat is ook fijn zeg..
portugees praten lijkt mu wel lastig zeg.. maar als je maar 1 taal hoort pakt je de taal ook gemakkelijker op.. dat was bij mij zo in ieder geval..hopelijk is dat ook bij jou zo..
mare zo te lezen heb jij het daar wel naar je zin.. xx.. sandra -
21 Maart 2009 - 19:16
Familie Geven:
Ha Anne-mieke!
Fijn om te horen dat alles goed gaat en dat je uiteindelijk een goede slaapplaats hebt gevonden, want het lijkt ons toch spannend als je ergens naartoe gaat en eigenlijk nog weinig geregeld hebt. We hoorden van Lieneke dat je in plaats van studeren toch fijn stage mag lopen. Ze vertelde ook dat het een lekker kastemperatuurtje is, dus als je straks thuis komt, zul je wel lekker gebruind zijn. Geniet van je komkommervrije dagen en we houden je site in de gaten!
Groetjes uit het zonnige Oeldere! -
22 Maart 2009 - 14:50
Neef Peter:
Hoi Annemieke,
Zojuist voor het eerst je site gezien. Het doet me denken aan mijn eigen Erasmusavontuur nu alweer ... uhh ... heel lang geleden. Veel plezier en zoveel mogelijk uitstapjes plannen natuurlijk.
Groetjes -
22 Maart 2009 - 16:46
Mieke Beerkens:
Heey,
Leuk dat je het naar je zint hebt. Leuk om te lezen en mooie foto's!!
wat fijn dat jullie een moiie centrale slaapplaats gevonden hebben.
Ik heb morgen blok, dus mam en ik gaan morgen even langs bij Hauzer. Ik ben benieuwd.
We gaan morgen ook lekker samen shoppen.
Stefan en ik hebben toch al wat huizen uitgezocht die we willen bekijken met 'open huis' in Venray.
we hebben inmiddels 6 woningen die we willen gaan bekijken. Maar we wachten nog even af, zaterdag is het openhuis in venray, misschien weten we wel wat eerder over ons nieuwe huis.
dus nog even duimen dus. haha.
Groetjes Mieke
22 Maart 2009 - 18:34
Nel Oet De Kroenenbe:
Fijn, kun je eindelijk op je zelf gaan wonen. Wat een drukke agenda hebben jullie zeg ! Maar ja het is now or never, dus meepakken wat er mee te pakken valt........Doedels -
22 Maart 2009 - 23:21
Tante Willemien:
Ik zit te genieten van een glaasje rode port waardoor mijn gedachten afdwalen naar Portugal.Dus even kijken of er en berichtje van Anne Mieke is.En ja hoor. Wat geweldig leuk dat we jouw leven daar een beetje kunnen volgen.Geniet er van.Veel groetjes,boa-noite! -
23 Maart 2009 - 11:59
Sanne:
Heeeey meid!
Wat klinkt dat genieten! Het begint aan alle kanten te kriebelen hier. Ons seizoen gaat alweer bijna beginnen, we gaan je op de hoogte houden hoor! En natuurlijk zo veel mogelijk winnen.Hoe was trouwens het Erasmusfeestje?! Nog stiekem iets aan de haak geslagen? :)
Kus Sanne -
24 Maart 2009 - 12:31
Martin/Ad V.d.Sanden:
Goed om te lezen dat het prima bevalt in Portugal. Die kuitspieren laat je daar maar masseren. Lijkt ons erg leuk om zo stage te mogen lopen.Het mooie weer daar bij jou maakt ons jaloers, zouden zo willen komen !!! Hier is het maar 8 gr.Succes verder , dat zal zeker wel lukken.